Uzmanından Erzurum’da 4.5’lik deprem sonrası büyük tehlike uyarısı: 7 büyüklüğünde deprem riski artıyor

Erzurum’da 4.5 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Büyük Tehlike Uyarısı Geldi

Erzurum, son günlerde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, olası daha büyük bir sismik tehlikeye karşı uyarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Pasinler ilçesinde meydana gelen depremin 14.81 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu. Bu deprem, bölgedeki sismik aktivitenin arttığını gösteriyor.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bu olayın 2023 yılında Kahramanmaraş ve Elbistan’da meydana gelen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin tetikleyici bir etkisi olduğunu açıkladı. Medyatava’da yer alan habere göre, Bektaş, bu büyük sarsıntıların Doğu Anadolu Fayı’nın kuzeydoğu uzantısında önemli stres artışlarına neden olduğunu ve bu durumun Erzurum bölgesinde orta şiddette depremlerin yaşanmasına yol açtığını belirtti.

Prof. Dr. Bektaş, ayrıca Erzurum ve çevresindeki fay hattında biriken enerjinin gelecekte 6 ile 7 büyüklüğünde depremler üretebileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu gecikmiş artçı sarsıntıların, büyük bir yıkıma yol açabileceği ve bölge sakinlerinin hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı. Bölgedeki yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları, olası bir büyük depreme karşı acil durum planlarını gözden geçirme ve güçlendirme çalışmalarına başladı. (Medyatava)


Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Related Posts

İsrail’in “kalıcı işgal” planına Avrupa ülkelerinden tepki: Gazze Filistin halkına aittir

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, İzlanda ve Lüksemburg’un dışişleri bakanları İsrail’in güvenlik kabinesi tarafından bu hafta onaylanan Gazze’nin kalıcı işgalini ve Filistinlilerin bölgeden tehcir edilmesini öngören planına tepki gösteren bir …

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

Son Dakika! Hindistan’dan Pakistan’a füze saldırısı

Son dakika gelişmesine göre, Hindistan, Pakistan’ın 3 bölgesine füzelerle saldırdı.

HSK seçimlerinde gerginlik: CHP seçimden çekildi!

TBMM Karma Komisyonu’nda yapılan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini CHP, anayasa ve iç tüzük ihlali gerekçesiyle terk etti. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “HSK’ya seçtirdiğiniz isimlerle yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız bu yol yol değildir” dedi.

Son dakika… Sudan Limanı’nda arka arkaya patlamalar

Görgü tanıkları, Sudan Limanı’nda peş peşe patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. İtfaiye ekipleri, limanda çıkan yangını söndürmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir