Sürücüsüz taksi hizmeti başladı!

Tesla, Teksas’ta Sürücüsüz Taksi Uygulamasını Başlattı

ABD’li girişimci Elon Musk’ın CEO’su olduğu otomobil şirketi Tesla, uzun zamandır beklenen sürücüsüz taksi uygulamasını Teksas’ın Austin kentinde faaliyete geçirdi. “Robotaksi” olarak da adlandırılan Cybercab’ların kullanımı artık mümkün.

Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Austin’de sürücüsüz araçların yollarda olduğunu duyurdu. Sürücünün direksiyon başında olmadığı araçlarda, yolcu koltuğunda bir kişi bulunuyor.

Elon Musk, “Robot taksiler”, sabit bir ücret karşılığında yolcu taşıyacak. Tesla, güvenlik konusunda lansman sürecinde titiz davranacak ve yolcuların güvenliğini sağlamak için yaklaşık 10 araç üzerinde güvenlik gözlemcileri bulunduracak. Bu gözlemcilerin araçlar üzerinde ne derecede kontrol sahibi olacakları ise belirsizliğini koruyor.

Tesla Model Y araçları, Tesla’nın özellikle güvenli gördüğü alanlarda hizmet verecek. Araçlar, kötü hava şartları ve zorlu kavşaklar gibi riskli durumlardan kaçınacak ve 18 yaş altındaki yolcuları taşımayacak.

Teksas hükümeti, 1 Eylül’de yürürlüğe girecek otonom araçlarla ilgili yeni düzenlemeleri 20 Haziran’da duyurmuştu. Artık otonom araç operatörlerinin kamuya açık yollarda izin almadan çalışmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca acil durumlarda sürücüsüz araçların nasıl kontrol edileceği konusunda yetkililere bilgi verme zorunluluğu getirilecek.

Tesla’nın sürücüsüz araçları, “Full Self-Driving” (FSD) yazılımıyla çalışıyor ve çevresini en az 8 kamera ile algılayarak otonom sürüş sağlıyor.

Related Posts

Mehmet Boynukalın’dan AKP’yi kızdıracak operasyon açıklaması

İstanbul Sözleşmesi ve ekonomiye yönelik açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen eski Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Mehmet Boynukalın bile CHP’ye yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

Ryanair uçağında panik dolu anlar: Yangın alarmı devreye girdi! Yolcular kanattan atlayarak kaçtı

İspanya’nın Palma de Mallorca Havaalanı’nda, Manchester’a gitmek üzere hazırlanan bir Ryanair uçağında yangın alarmı nedeniyle acil tahliye gerçekleştirildi. Bazı yolcular, yangın alarmı nedeniyle paniğe kapılarak uçağın kanadından atladı.

İsrail ordusu yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail ordusunun, İsrail Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

Gözaltına alınan Tutdere’nin ‘Menzil’ sözleri gündem oldu

CHP’li belediyelere yönelik bu sabah düzenlenen operasyonlarda Antalya, Adana ve Adıyaman büyükşehir belediye başkanları gözaltına alındı. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin Menzil tarikatına yönelik geçmişte yaptığı açıklamalar gündem oldu.

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.