Körfez ve Dağ İsimleri Değişiyor

Amerika Körfezi ve McKinley Dağı İsimleri Değişiyor

ABD İçişleri Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın talimatıyla Meksika Körfezi’nin adının “Amerika Körfezi” olarak değiştirileceğini ve Alaska’daki Denali Dağı’nın adının “McKinley Dağı” olarak değiştirileceğini duyurdu.

Körfez ve Dağın Yeni İsimleri

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika Körfezi’nin adının “Amerika Körfezi” olarak değiştirilmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. ABD İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “Başkan’ın talimatıyla Meksika Körfezi resmi olarak Amerika Körfezi olarak anılacak. Aynı şekilde, Alaska’nın en yüksek zirvesi olan Denali Dağı, McKinley Dağı adını yeniden alacak. Bu değişiklikler, ABD’nin benzersiz tarihini koruma ve gelecek kuşakların kahramanları ile tarihi değerlerini kutlama kararlılığını yansıtıyor. Coğrafi İsimler Kurulu, bu değişiklikleri resmi federal isimlendirmeye hızlı bir şekilde entegre etmek için çalışıyor. Güncellemeler federal kullanım için derhal hayata geçirilecek”


McKinley Dağı’nın Tarihi

1917’de suikasta uğrayan ABD’nin 25. Başkanı William McKinley onuruna Alaska’daki en yüksek zirve McKinley Dağı adını almıştı. Ancak 2015 yılında Barack Obama yönetimi, bu dağın adını “Denali Dağı” olarak değiştirmişti.

Meksika Körfezi Tartışması

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Trump’ın körfeze istediği adı verebileceğini ancak körfezin Meksika ve dünya çapında “Meksika Körfezi” olarak tanınmaya devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Trump yumruğunu masaya vurdu, NATO imzayı attı: Yeni bütçe belli oldu

NATO, Trump’ın baskısıyla savunma harcamalarını GSYH’nin yüzde 5’ine çıkarma kararı aldı. Türkiye dahil tüm üyelerin uyması beklenen bu hedef, Lahey Zirvesi’nde resmen ilan edilecek.

Kentte herkes alarma geçti! Hastaneler bile tahliye edildi

Almanya’nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi. İmha çalışması öncesi hastaneler de boşaltıldı, kentte 20 bin kişi tahliye edildi.

Erdoğan, Saadet Partisi lideri Arıkan’la bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı kabul etti.

Çeşme’de bayram öncesi doluluk yüzde 75 e ulaştı

Kurban Bayramı tatili için en çok tercih edilen destinasyonlardan İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de otellerin doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, rezervasyonların sürdüğünü, doluluk oranlarının sürekli arttığını söyledi.

Sarıyer’de şişme botla denize açılan çocuklar kurtarıldı

Sarıyer’de şişme botla denize açılan ve geri dönemeyen 2 çocuk, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundu. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Saros Körfezi’nde tank batırıldı

Edirne Valiliği ile Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) iş birliğinde yürütülen “Saros Körfezi Askeri Tank Batırma ve Yapay Resif Oluşturma Projesi” kapsamında, hurda bir M62 model tank, Gökçetepe Tabiat Parkı açıklarında suya batırıldı