KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Esneklik ve Adaptasyon Gerekiyor

KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Adaptasyon ve Değişime İhtiyacı Var

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ’ler), global şirketlerle rekabet ederken fonksiyonellik açısından benzerlik gösteriyor ancak ortalama ömürleriyle geride kalıyorlar. Görhan İnşaat ve Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Atakan Bölükbaşı tarafından yapılan açıklamaya göre, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme için adaptasyon ve değişime ihtiyaçları var. Bölükbaşı, KOBİ’lerin istihdam ve üretimde global şirketlerle benzer seviyelerde olduğunu ancak ortalama ömürlerinin kısa olmasının endişe verici olduğunu belirtiyor.

Bölükbaşı, birçok KOBİ’nin kuruluş aşamalarında zorluklarla karşılaşarak belirli bir büyüklüğe ulaştığını ancak işletmelerini ikinci nesile devretme konusunda eksiklikler olduğunu vurguluyor. Liderlik pozisyonunun devredilmesinde yaşanan zorlukların, şirketlerin uzun vadeli başarısını olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Sürekli Değişime ve Adaptasyona Odaklanmak Gerekli

Bölükbaşı, kendi şirketlerinde sergiledikleri esneklik, adaptasyon ve kararlılık sayesinde edindikleri kurumsal yönetişim ve organizasyonel kültür dönüşümüne atıfta bulunarak, şirketlerin değişen dünya koşullarına ayak uydurabilmek için sürekli öğrenme prensiplerine dayalı bir kurumsal yapı oluşturmaları gerektiğini belirtiyor.

Tüm bu süreçlerin başlangıcının farkındalık olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, şirketlerin mevcut durumlarını değerlendirmek, stratejik vizyon oluşturmak ve sürekli iyileştirme felsefesini benimsemek gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, veriye dayalı kararlar almak, profesyonel yönetim anlayışıyla stratejik bir yol haritası çizmek ve organizasyonel yapıyı güçlendirmek de önemli adımlar arasında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik İçin Devam Eden Çabalar

Son olarak, sürekli gelişme ve iyileştirmenin kalıcılık için temel bir faktör olduğunu belirten Bölükbaşı, çalışanların fikirlerine değer vermek, müşteri geri bildirimlerini dikkate almak, veriye dayalı operasyonel modeller oluşturmak ve finansal yönetimi güçlendirmek gerektiğini vurguluyor. Bölükbaşı’ya göre, KOBİ’lerin rekabetçi kalabilmesi ve sürdürülebilir büyüme sağlaması için sürekli bir dönüşüm ve adapte olma ihtiyacı bulunmaktadır.

Related Posts

İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını bildirdi. Baran, yaptığı yazılı açıklamada vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Yüksek …

Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı, vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi amacıyla, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerin girişinde vergi denetimi uygulamasında düğmeye basıldı. Şimşek denetimleri arttıracaklarını söylemişti …

Şimşek, Endonezyalı mevkidaşı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile bir araya geldi.

Altın mı kazandırır, gümüş mü? ABD’li bankadan dikkat çeken analiz

Goldman Sachs, gümüşün devam eden altın rallisini yakalamasını beklemiyor. Bir ons altın satın almak için gereken gümüş ons sayısını ölçen altın-gümüş oranı, bir yıl önce yaklaşık 84,7 iken şu anda 102 civarında seyrediyor. Banka, “Çin’in güneş …

Fiyatlar uçaklardan daha çok uçtu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerilerini açıkladı. TÜİK enflasyonu aylık bazda yüzde 3,00, yıllık bazda ise yüzde 37,86 olarak açıkladı. Açıklanan verilerde nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler de yer aldı. Nisan …

Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

Tüketici fiyatları bazında nisanda en yüksek fiyat artışı yüzde 42,1 ile hava yoluyla yolcu taşımacılığında gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 17,32 ile taze sebzeler (patates hariç) olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir