Kaza Davasında Bilirkişi Raporu!

Eyüpsultan’da UTV Sürücüsüne Çarpıp Kaçan Sanığın Davasında Bilirkişi Raporu Hazırlandı

Eyüpsultan’da yaşanan ve yol kenarındaki UTV sürücüsü Muhammed Gürcan Koçak’a çarpıp kaçmakla suçlanan sanık Mahmut Yücedağ’ın davasında adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, kazada asli kusurlu olan sanık yüksek oranda kusurlu bulundu, Kazadan hayatını kaybeden Koçak ise çok düşük oranda tali kusurlu bulundu.

Olayın tarihi 22 Şubat 2025’te gerçekleşmiş ve 6 gün sonrasında yakalanan sanık Yücedağ’ın yargılanmasına başlandı. Bilirkişi raporunda, Yücedağ’ın şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaması sebebiyle kazanın meydana geldiği belirtildi. Kazada hayatını kaybeden Koçak ise çarpmanın olduğu yerde bulunması nedeniyle az derecede kusurlu görüldü. Rapora göre, Yücedağ birinci derecede yüksek oranda asli kusurlu iken, Koçak ikinci derecede düşük oranda tali kusurlu bulundu.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi yarın saat 13.30’da konuya ilişkin yargılamayı sürdürecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Koçak’ın aracının arızalanmasının ardından emniyet şeridine park ettiği ve burada Yücedağ’ın aracıyla çarpıştığı ve kaçtığı belirtildi.

Şüpheli Yücedağ’ın ifadesinde, karlı yol şartları nedeniyle domuz sürüsüne çarptığını düşündüğü ve olay yerinden ayrıldığını söylediği kaydedildi. Yücedağ’ın kaza günü yola yeniden dönmediği ve 6 gün sonra yakalandığı belirtildi. Şüphelinin hız, görüş ve trafik kurallarına uymadığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede şüpheli Yücedağ’a 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. – İSTANBUL

Related Posts

Düzensiz Göç Operasyonları: 102 Organizatör Yakalandı

36 ilde yapılan operasyonlarda 102 göçmen kaçakçısı ve 393 düzensiz göçmen yakalandı.

Devrilen TIR alev aldı: Sürücü feci şekilde can verdi

Mardin’de sürücüsünün kontrolünü kaybettiği TIR devrilerek alev aldı. Şoför yanarak hayatını kaybetti.

Perşembe ve cuma gününe dikkat! Risk had safhaya çıkacak

Ülke genelinde hissedilen yüksek sıcaklıklar özellikle bu hafta Doğu Anadolu Bölgesi’de etkili olacak. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan perşembe ve cuma gününe dikkat çekerek orman yangını riskinin yüksek olduğunu dile getirdi.

İstanbul’da toplu taşımada yeni dönem! Artık daha kısa sürecek

İstanbul’da toplu ulaşımı hızlandırmak amacıyla planlanan 120 kilometrelik otobüs öncelikli yol projesinin, gerekli analiz ve planlamalarla kentin birçok bölgesinde uygulanabileceği açıklandı. Proje sayesinde toplu ulaşım süresi kısalacak, bireysel araç kullanımının azalması hedefleniyor.

Odatv’den dolu dolu bir hafta sonu köşesi

Hafta sonu Odatv yazarları, kaleme aldıkları yazılarla Film-dizi sektörü, sağlık, kültür, gastro alanlarına çeşitli pencerelerden ışık tuttu. Yeni haftaya geçmeden önce bu beş yazıya mutlaka göz atmayı unutmayın.

Çeşme’de krizin en net fotoğrafı

İzmir’in Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda su seviyesi %3’e geriledi, eski İzmir-Çeşme yolu gün yüzüne çıktı.