Kartalkaya otel yangını: Kimseye haber vermeyin, kendi aramızda söndürürüz

Bolu Grand Kartal Otel yangın soruşturması devam ediyor

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangınla ilgili detaylar aydınlanmaya devam ediyor.

Yangınla ilgili konuşan Grand Kartal Otel çalışanı Tuni Burhan, yan odadaki mutfakta aşçı olduklarını belirterek şu ifadelerde bulundu: “Mutfakta aşırı sıcaklık nedeniyle uyandık ve hemen odadan çıkmamız gerektiğini haber verildi. Yangını gördüğümüzde şaşırtıcı derecede büyümüştü. Yangının nasıl çıktığını tam olarak bilmiyorum, ancak mutfakta kızgın yağdan kaynaklandığını duydum. Otel müdürünün olaya müdahale şekli de oldukça dikkat çekiciydi.”

Otel çalışanları arasında yaşanan diyaloga değinen Burhan, “Otel müdürü personeli bilgilendirmedi ve yangını kendi imkanlarımızla söndüreceğimizi söyledi. Bu olay, oteldeki işleyişin genel bir yansımasıydı. Herhangi bir problemde personel kendi aralarında halletmeye çalışırdı” şeklinde konuştu.

Yangın öncesi ve sonrasına dair detayları paylaşan Burhan, “Asansördeki güvenlik ihlalleri ve diğer önemli ayrıntılar otel çalışanları arasında konuşulan konular arasındaydı. Tüm bu gelişmeler, yangının büyümesinde etkili oldu” dedi.

21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından otel sahibi Halit Ergül, genel müdür Emir Aras, otel müdürü Zeki Yılmaz ve diğer sorumlu kişiler tutuklanmıştı.

Related Posts

İplikçi dükkanında korkutan yangın

İstanbul Bayrampaşa’da bir iplikçi dükkanında sabahın erken saatlerinde yangın çıktı. Alevlere ekipler müdahale etti.

İstanbul’da 16 ilin katılımıyla Ulusal Marmara Depremi Tatbikatı yapıldı

İstanbul’da, olası Marmara depremine yönelik hazırlanan İstanbul Sağlık Afet Eylem Planı kapsamında Ulusal Marmara Depremi Tatbikatı yapıldı. Tatbikata 16 ilden sağlık çalışanları katıldı.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Meteorolojiden Marmara’da sarı kodlu uyarı: Yarın öğle saatlerine dikkat!

Marmara ve Batı Karadeniz’de yarın fırtına bekleniyor. Öğle saatlerinde başlayıp, salı günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’ye sarı kodlu uyarı yapıldı. Rüzgar İstanbul’da da sert esecek. Kuzeydoğu yönlü rüzgar, havayı daha serin hissettirecek.

Meteorolojiden uyarı üzerine uyarı: Fırtına geliyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz ve Marmara için fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın etkisinin salı günü kaybetmesi bekleniyor.

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa için fırtına uyarı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir