İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

Meksika’da kan donduran görüntüler! 400’e yakın ceset çıkarıldı

Meksika’da isimsiz ihbar üzerine bir krematoryuma baskın yapan güvenlik güçleri, 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirdi.

Sinop’ta 6,5 kilogramlık beyaz kötek balığı avlandı

Sinop’un Türkeli ilçesinde 6,5 kilogram ağırlığında beyaz kötek balığı yakalandı.

BMGK’den Golan Tepeleri kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM’nin Golan Tepeleri’ndeki Ateşkes Gözlem Gücü’nün (UNDOF) görev süresini uzatma kararı aldı. Ayrıca kararda, UNDOF dışındaki tüm gruplara, UNDOF mevzilerini terk etmelerini ve barış gücü askerlerine ait araç, silah ve diğer ekipmanları iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan Datça affı: Hakkımı helal ediyorum görevi iade edilsin

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Datça Belediyesi’nin resmi hesabından yapılan paylaşım nedeniyle sosyal medya hesaplarını yöneten Osman Akın’ın işten çıkarıldığı iddiasını üzerine yaptığı paylaşımda “Hakkımı helal ediyorum. Görevine iade edilmesi beni memnun eder” dedi. Kurultay davasının ardından CHP’e yönetimine geri dönme sinyalleri veren Kılıçdaroğlu, “Fonlarla beslenen gazetecileri, trolleri ve gözü dönmüş siyasetçileri ise Allah’ın adaletine ve milletin vicdanına havale ediyorum” vurgusu yaptı.

Özgür Özel: Bugünkü duruşma bir siyasi operasyon

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünkü kurultay davası sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ölen annesinin yanında günlerce yalnız kalan bebek kurtarıldı

ABD’nin Phoenix kentinde bir bebeğin annesinin ölümünün ardından günlerce yanında yalnız kaldığı tespit edildi. Polis, ihbar üzerine gittiği evdeki bebeği kurtardı.