İspanya’da yabancı yatırımcıya ‘altın vize’ uygulaması sona eriyor

İspanya’da “Altın Vize” Uygulaması Nisan’da Son Buluyor

İspanya’da Senato ve Meclis tarafından geçen yıl kasım ayında kabul edilen ve 3 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan kanun gereği, “altın vize” uygulamasının 3 Nisan itibarıyla sona ereceği bildirildi.

2013 yılında ekonomik kriz nedeniyle yürürlüğe giren uygulamaya göre, 500 bin eurodan fazla değerde ev satın alan veya 1 milyon eurodan fazla yatırım yapan AB dışı ülkelerin vatandaşlarına “altın vize” veriliyordu.

Şimdiye kadar yaklaşık 15 bin 300 yabancı yatırımcının “altın vize”den yararlandığı istatistiklerle ortaya kondu. Bu yatırımcıların yüzde 96’sı gayrimenkul alımıyla bu imkandan faydalanırken, en fazla talep Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela vatandaşlarından geldi.

Bloomberg’a göre; kanunun yürürlüğe girmesinden önce başvuruda bulunanların da “altın vize”den yararlanabileceği belirtildi. Mevcut sol koalisyon hükümeti, ülkede yaşanan konut krizini sona erdirmek adına “altın vize” uygulamasının sonlandırılmasını talep etmişti.

(ALINTI)

Related Posts

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Şimşek’e tepki: ‘Onun dünyası başka’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugüne kadar işçilerle ilgili müspet hiçbir şey yaptığını görmediğini söyleyerek, “Çünkü onun dünyası başka, biz çalışanların dünyası başka. O, dar çerçeveden tabloya bakıyor. Bazı memur sendikaları da işçiyi öyle görüyor ki, sanki biz marabayız. Biz, lağımından çöpüne kadar, ekmeğinden savunma sanayisine kadar, yerin altına kadar çalışıyoruz” ifadelerini kullan

Merkez Bankası’nın rezervleri 140 milyar doların altında

Merkez Bankası’nın rezervleri 140 milyar doların altında

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi nisanda 0,7 düşüş gösterdi

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm …

Yeni kriz kapıda! Türk Lirası’nda ABD Çin alarmı…

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer’ın bugün İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşmeler, küresel piyasaları yakından ilgilendiriyor. Uluslararası ekonomik sistemin yeniden dengelenmesi hedefiyle yapılacak bu temaslar dolar endeksini etkileyecek. Doların dünyadaki değerinin yılbaşındaki seviyelere çıkmasının ise Türk Lirası’nda büyük baskı oluşturması bekleniyor.

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün zehirli çıktı: İade ettiler

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün ‘zehir’ ve ‘kansorejen’ madde içerdiği gerekçesiyle iade edildi.

Anket: Gazetecilerin çoğu daha iyi bir ücret karşılığında mesleği bırakmaya hazır!

Anket: Gazetecilerin çoğu daha iyi bir ücret karşılığında mesleği bırakmaya hazır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir