İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Gürsel Baran: Vergi İncelemesi Kayıtlı Mükelleflere Yapılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını açıkladı.

Baran, vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını belirtti. Yüksek dolaylı vergi oranlarının işletmelerin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Baran, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payının yüksek olmasının vergi adaletini zedelediğine dikkat çekti.

Kayıt Dışı Ekonomi: Ülke Ekonomisinin En Büyük Engeli

Baran, kayıt dışı ekonominin ülke genelinde kabul gördüğünü belirterek, kayıt dışının, ekonominin gelişimine engel olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonomide, kayıtlı işletmelerin yel değirmenleriyle rekabet ettiğini ifade eden Baran, kayıt dışının adı üstünde olduğu için ulaşılamadığını vurguladı.

“Vergi İncelemesi Moral Bozucu Olabiliyor”

Gürsel Baran, vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını belirtirken, denetimin, vergisini düzgün ve zamanında veren iş insanlarının moralini bozabileceğine işaret etti. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, tek oranlı ve adil bir gelir dağılımını sağlayacak şekilde yapının yeniden düzenlenmesinin mükelleflerin yükünü azaltacağını ve devlet gelirlerini artıracağını aktardı.

Baran ayrıca, Türkiye’nin adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir vergi sistemine kavuşturulması gerektiğini ve vergi aflarının vergi zeminini bozduğunu belirtti. Afların vergiye uyumlu mükellefi olumsuz etkilediğini dile getiren Baran, vergi ödeme refleksini zayıflatan af beklentisi konusunda uyarılarda bulundu.

‘Nasıl Olsa Af Çıkar’

Baran, vergi ödeme refleksinin azaltılmasına sebep olan af beklentisine dikkat çekerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi sisteminin makul ve uyumlu bir yapıyla iş dünyasıyla bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı, vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi amacıyla, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerin girişinde vergi denetimi uygulamasında düğmeye basıldı. Şimşek denetimleri arttıracaklarını söylemişti …

Şimşek, Endonezyalı mevkidaşı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile bir araya geldi.

Altın mı kazandırır, gümüş mü? ABD’li bankadan dikkat çeken analiz

Goldman Sachs, gümüşün devam eden altın rallisini yakalamasını beklemiyor. Bir ons altın satın almak için gereken gümüş ons sayısını ölçen altın-gümüş oranı, bir yıl önce yaklaşık 84,7 iken şu anda 102 civarında seyrediyor. Banka, “Çin’in güneş …

Fiyatlar uçaklardan daha çok uçtu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerilerini açıkladı. TÜİK enflasyonu aylık bazda yüzde 3,00, yıllık bazda ise yüzde 37,86 olarak açıkladı. Açıklanan verilerde nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler de yer aldı. Nisan …

Nisanda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

Tüketici fiyatları bazında nisanda en yüksek fiyat artışı yüzde 42,1 ile hava yoluyla yolcu taşımacılığında gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 17,32 ile taze sebzeler (patates hariç) olarak belirlendi.

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2025 Nisan ayı enflasyon beklentisi ne?

Nisan ayı enflasyon rakamları gündemde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yerini aldı. Mayıs ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca yurttaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklaması için bekleyişe geçti. Peki, Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2025 Nisan ayı enflasyon beklentisi ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir