Hayalleri ‘pozitif-negatif’ arasında kaldı: Artık nereye gideceğimi bilmiyorum

Muratpaşa ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Ezgi Uygan, ev ekonomisine destek olmak için 15 Aralık 2024 tarihinde özel güvenlik personelliği kursuna yazıldı. Kursu tamamladıktan sonra sağlık raporu istenmesi üzerine 15 Ocak günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Uygan’dan psikiyatri servisinden idrar tahlili istendi.

Denetimli serbestlik odasında hastanenin güvenlik görevlisi gözetimi altında tahlilini veren Uygan’ın değerlerinde ‘amfetamin’ maddesi pozitif çıktı. Şoke olan genç kadın, sonucu öğrendiği 16 Ocak günü özel bir hastaneye giderek aynı tahlili burada yaptırdı, bu sefer sonucu negatif çıktı.

POZİTİF-NEGATİF

Tekrar ilk tahlil verdiği hastaneye gidip sonucu gösteren Uygan’a, bunun kabul olmayacağı ve kurulun ilk çıkan sonuçları baz alacağı belirtildi. Uygan, konu hakkında ilk olarak CİMER’e şikayette bulundu. 11 Şubat Salı günü tekrar sonucun pozitif çıktığı hastanede toksikoloji tahlili veren Uygan’ın sonucu ise yine negatif çıktı. Değişkenlik gösteren sonuçlar sonrası iddiaya göre, söz konusu testlerden birden fazla alınması istendi. Bunu kabul etmeyen Uygan, savcılığa giderek şikayetçi oldu.

“KESİNLİKLE MADDE KULLANMIYORUM”

Uygan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Tüm işlemlerimi yaptırdım. İdrar testi istendi ve denetimli serbestlik odasına güvenlik eşliğinde yaptım. Ertesi gün tekrar gittim ve amfetamin pozitif olduğunu söylediler. İlk önce onun ne olduğunu bilmediğim için idrak edemedim. Zayıflamak için iğne kullanıyorum. Acaba onun alakalı mı diye düşündüm. Hiçbir şekilde tepki vermedim. Hastaneden çıktıktan sonra araştırdım ve ne olduğunu öğrenince başka hastaneye gittik aynı günün akşamında. Orada ise sonuç negatif çıktı. Tekrar ilk tahlil verdiğim hastanedeki doktora gittim. Yanlışlık olmuş olabilir mi diye sordum. ‘Tekrardan bunu veremem, tahlil sonucuna ne çıktıysa o’ deyip beni gönderdi. Kullandığım iğneyi söyledim ancak bununla alakasının olduğunu düşünmediğini söyledi. Yakın bir zamanda eğlence mekanlarına gidip gitmediğim soruldu. Kesinlikle madde kullanmıyorum. Hiç kimse yardımcı olmadığı için CİMER’e yazı yazdım. 11 gün sonra geri dönüş yapıldı, tekrardan talep edilmesi istendi. 11 Şubat’ta heyete girip tekrar test verdim ve negatif olduğunu gördük. Doktor yine test vermemi ancak bu sefer testlerin fazla olacağını ve madde başına ücrete tabi tutulacağını söyledi. Maddi durumum iyi olmadığı için bunu kabul etmedim. Çok git gel yaptık, artık nereye gideceğimi bilmiyorum. Yazılı sınavım çok başarılı geçmişti. Atış sınavında da 5’te 5 yapmıştım.”

“EŞİME DESTEK OLMAK İSTEMİŞTİM”

Bu sonucun e-nabzında görünmesi halinde başka işlerde de kendisine engel olacağı yönünde bilgi aldığını da kaydeden Uygan, “e-nabızda görünürse başka işlere gireceğimde de karşıma çıkacak. Böyle bir şey kullanmadığım için şikayetçi oldum. 2 yıllık evliyim. Maddi durumumuz iyi olmadığı için eşime destek olmak istemiştim” dedi.

Related Posts

Sinop’taki orman yangınına havadan müdahale başladı!

Sinop’un Durağan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Köklen köyü tahliye edilirken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Valilikten yapılan açıklamada, 3 helikopter, 25 arazöz, su ikmal aracı ve 10 ilk müdahale aracıyla yangının söndürülmeye çalışıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’dan komisyon eleştirilerine yanıt: ‘Türk yerine Türkiyeli denmek isteniyor’ gibi asılsız ve kışkırtıcı iddiaları ortaya atmak fikri sabotaj

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’dan komisyon eleştirilerine yanıt: ‘Türk yerine Türkiyeli denmek isteniyor’ gibi asılsız ve kışkırtıcı iddiaları ortaya atmak fikri sabotaj

Gaziantep’te Uyuşturucu Operasyonları

Temmuz’da 121 olayda 178 şüpheli yakalandı, 40’ı tutuklandı. Çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi.

Yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: 11 ölü, 45 yaralı

Brezilya’da yolcu otobüsü ile pamuk yüklü kamyonun çarpıştığı kazada 11 kişi yaşamını yitirdi, 45 kişi yaralandı. Yerel basında yer alan bilgilere göre, Cuiaba’dan yola çıkan otobüs, Lucas do Rio Verde yakınlarında kamyonla çarpıştı. Kazanın ardından …

Galatasaray, Gaziantep FK’yi 3-0 Geçti

Galatasaray, deplasmanda Gaziantep FK’yı 3-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın hayatını kaybetti

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, 75 yaşında yaşamını yitirdi. Ankara milletvekilliği ve bakanlık görevleriyle Türk siyasetine katkı sağlayan Şıvgın’ın vefatını İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu duyurdu.