Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon partisinden ayrıldı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Halkın Gücü Partisinden Ayrıldı

Güney Kore’de sıkıyönetim ilanı sonrası görevinden azledilen Yoon Suk Yeol, 3 Haziran’da yapılacak devlet başkanı seçimi öncesinde Halkın Gücü Partisinden (PPP) ayrıldığını duyurdu.

Yoon, kendisine destek verenleri partinin başkan adayı Kim Moon-soo’ya oy vermeye çağırarak, “Bugün Halkın Gücü Partisinden ayrılıyorum. Partiden ayrılsam da özgürlük ve ulusal egemenliği savunmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Güney Kore’de sıkıyönetim ilanı sonrası eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un azledilmesinin ardından, 3 Haziran’da yapılacak devlet başkanı seçimi için kampanyalar başlamıştı.

Anketlere göre, ana muhalefetteki Demokrat Parti liderliğinden istifa ederek devlet başkanı seçimine aday olan Lee Jae-myung’un seçimi önde götüreceği tahmin ediliyor.

Lee ve Halkın Gücü Partisinden Kim, seçimdeki en güçlü adaylar olarak gösteriliyor.

Yoon’un Sıkıyönetim İlanı ve Azil Süreci

Yoon, 3 Aralık 2024’te “muhalefetin devlet aleyhine faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla sıkıyönetim ilan etmiş ancak meclisin oylaması ve Bakanlar Kurulu kararı ile bu karar geri alınmıştı.

Ulusal Meclis, 14 Aralık 2024’te Yoon’un azledilmesi için oy kullanmış, Anayasa Mahkemesi karar verene kadar Yoon geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Anayasa Mahkemesi, 4 Nisan’da Yoon’un sıkıyönetim ilanı sebebiyle azledilmesini onaylayarak Ulusal Meclis’in talebini kabul etmişti.

Related Posts

Füzelerin gölgesinde Tahran’a iniş yapan Mahan Air uçağı gündem oldu

İsrail-İran geriliminin doruk noktasında, Mahan Air’e ait bir yolcu uçağının Tahran’a güvenli iniş yapması uluslararası kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Füzelerin havada olduğu dakikalarda İran hava sahasına giren uçağın bu hamlesi, sivil havacılık güvenliği ve bölgesel riskler açısından yeni tartışmaları beraberinde getirdi

Milyarları vardı; bir küçük arıya yenik düştü

İngiltere Prensi William’ın milyarder arkadaşı Sunjay Kapur, polo maçı sırasında ağzına giren arıya yenik düştü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında yeni takas

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta ve yaralı esir askerlerin takasının gerçekleştirildiği bildirildi.

Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bayburt mitinginde CHP’li belediyelere yönelik operasyonları değerlendirdi.

Bayburt’ta ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingi: Son hazırlıklar tamamlandı

CHP’nin Bayburt’ta düzenleyeceği ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin son hazırlıkları tamamlandı.