Denizlerde sıcaklık 30 dereceyi aştı

Türkiye’de Aşırı Sıcak Hava Etkisini Gösteriyor: Deniz Suyu Sıcaklığı Rekor Seviyelerde

Türkiye’de hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı bir dönemden geçiyoruz ve bazı bölgelerde 45 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Antalya’da deniz suyu sıcaklığı ise 30 dereceyi aşmış durumda.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, sıcak hava dalgasının kara üzerinde olduğu kadar denizlerde de ciddi etkilere yol açtığını belirtti.

Ekstrem Sıcaklıklar Türkiye’yi Etkisi Altına Alacak

Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, deniz suyunun ısınmasıyla birlikte oluşabilecek etkilerden bahsederek, önümüzdeki 3 gün boyunca Türkiye genelinde ekstrem sıcaklıkların hakim olacağını dile getirdi. Özçelik, özellikle Akdeniz’in batısında, Ege’nin güneyinde, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde 45 dereceyi bulan sıcaklıklarla karşılaşabileceğimizi vurguladı.


Antalya’da sıcak hava nedeniyle sahillerde yoğunluk yaşandı.

Deniz Suyu Sıcaklığının Artışıyla Beklenen Etkiler

Deniz suyu sıcaklığının artmaya devam edeceğini belirten Özçelik, bu durumun buharlaşmadaki artışı beraberinde getireceğini ifade etti. Bu durumun kıyı kesimlerinde ani sağanak yağışlarına, iç kesimlerde ise kuraklık etkilerinin daha da güçleneceğini söyledi.

Özçelik, atmosferdeki üst düzey hava akımlarıyla deniz sularındaki bu artışın Akdeniz bölgesinde hortum oluşumlarına yol açabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, deniz suyu sıcaklığındaki artışın deniz canlılarının üreme ve hareketliliğini etkileyeceğini ve bölgedeki turizm faaliyetlerini şekillendireceğini belirtti.

Vatandaşlara özellikle kıyı bölgelerinde yaşayanlara uyarılarda bulunan Özçelik, hava sıcaklıklarına dikkat etmelerini, öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını ve yeterince su tüketmelerini önerdi.

Related Posts

Beşiktaş’ın genç yıldızı vedaya hazırlanıyor: Semih Kılıçsoy, İtalya yolcusu

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen genç golcü Semih Kılıçsoy, İtalyan takımı Cagliari ile transfer görüşmeleri yapıyor. Genç yıldızın transferinin kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor.

Trump, gözünü 18 bin nüfuslu ada ülkesine dikti: Göçmenler Pasifik’e gönderilecek

İngiltere basınına yansıyan haberlere göre, ABD yönetimi Pasifik’teki küçük ada ülkesi Palau’nun sınır dışı edilecek başka ülke vatandaşı göçmenleri kabul etmesini istiyor.

Astrolog Aysun Koç: Koçlar için eski sevgililer geri dönebilir, yaylar ikinci evliliğe açık

Astrolog Aysun Koç, Haberler.com stüdyosunda yaptığı açıklamalarda yeni ayın burçlara etkilerini anlattı. Koç burçlarına eski sevgililerin geri dönebileceğini, yay burçlarına ise ikinci evlilik fırsatı doğabileceğini söyledi.

Sakarya’da Orman Yangınları

Adapazarı’nda yangın kısa sürede söndürüldü, Hendek’teki yangın için ekipler mücadele ediyor.

Kraliyet Ailesini sarsan ölüm! Prens William ve Harry’nin 20 yaşındaki kuzeni ölü bulundu

Prens William ve Prens Harry’nin 20 yaşındaki kuzeni Rosie Roche, evinde ölü bulundu. Yanında bir ateşli silahın da bulunması olayın şok edici boyutunu artırdı. Roche, Prenses Diana’nın amcasının torunuydu ve 14 Temmuz’da ailesinin yaşadığı evde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve duruşma 25 Ekim tarihine ertelendi.

Serhat Polat’ın Olimpiyat Hedefi

Kas hastalığına rağmen yüzme sporu ile uluslararası başarılar elde eden Serhat Polat, 2028 hedefli.