Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış için liderleri İstanbul’a davet etmişti… İlk yanıt Beyaz Saray’dan geldi

Rusya ve Ukrayna Heyetleri İstanbul’da Görüşmelerini Sürdürdü

Rusya ve Ukrayna heyetleri, 16 Mayıs’ta gerçekleşen barış görüşmelerinin ardından bugün tekrar İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmelerin amacı, bölgede yaşanan gerginliği azaltmaya yönelik adımlar atmak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Ve her iki taraf için de benim en büyük arzum, Sayın Vladimir Putin ve Zelenski’yi aynı şekilde İstanbul veya Ankara’da biraraya getirmek. Hatta Sayın Trump’ı da bu buluşmaya dahil etmek. Kabul etmeleri halinde ben de onlarla bir araya gelerek İstanbul’u adeta bir barış merkezi haline getirelim istiyorum” dedi.

Açıklamanın ardından ABD’den olumlu bir yanıt geldi. Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Türkiye’de bir görüşmeye “açık” olduğunu belirtti.

Related Posts

Çeşme’de bayram öncesi doluluk yüzde 75 e ulaştı

Kurban Bayramı tatili için en çok tercih edilen destinasyonlardan İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de otellerin doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, rezervasyonların sürdüğünü, doluluk oranlarının sürekli arttığını söyledi.

Sarıyer’de şişme botla denize açılan çocuklar kurtarıldı

Sarıyer’de şişme botla denize açılan ve geri dönemeyen 2 çocuk, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundu. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Saros Körfezi’nde tank batırıldı

Edirne Valiliği ile Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) iş birliğinde yürütülen “Saros Körfezi Askeri Tank Batırma ve Yapay Resif Oluşturma Projesi” kapsamında, hurda bir M62 model tank, Gökçetepe Tabiat Parkı açıklarında suya batırıldı

Eczacıbaşı, Şişli’deki ofis binasını 2,25 milyar liraya sattı

Eczacıbaşı Holding, KAP’a yaptığı açıklamada, Şişli’de bulunan 193 Ofis Binasını 2,25 milyar TL bedelle sattığını açıkladı.

Trump İran’a rest çekti: İzin vermeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından ABD ile İran arasında imzalanması değerlendirilen nükleer anlaşmaya ilişkin bir açıklamada bulundu. İran’ın uranyum zenginleştirme programının önceki yönetimler tarafından “uzun zaman önce durdurulmuş …

Trump’tan ateşkes hamlesi: Ukrayna ve Rusya liderleriyle Istanbul’da görüşmeye açığım

Trump’tan ateşkes hamlesi: Ukrayna ve Rusya liderleriyle Istanbul’da görüşmeye açığım