Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, altın fiyatlarındaki olası geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın politikaları, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin endişelere, jeopolitik risklere ve Fed politikalarına dair belirsizliklere sebep olurken emtia piyasalarında dalgalanmalar yaşanıyor.

Rusya’nın 8-10 Mayıs zafer günü nedeniyle ateşkese gitmesi beklenirken Ukrayna’nın dronlarla saldırı düzenleyebileceği spekülasyonları altın fiyatlarında yükselişe neden olabilir. Hindistan-Pakistan gerilimi de altın fiyatlarını etkileyebilir ama bu, finansal bir etki değildir.

Manukyan, kur hareketlerinin bazı ülkelerde fiyatların yükselmiş olmasının altın talebini azalttığını vurgulayarak merkez bankaları için önemli olanın dolar likiditesinin krize girmemesi olduğunu söyledi. Altının ons fiyatında geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti.

Altının kısa vadede değer kaybedebileceğini söyleyen Manukyan, jeopolitik gerginliklerin devam ettiğini ve ABD ile Çin arasında belirsizliklerin sürdüğünü dile getirdi. Gümüşün finansal sistemde altın kadar güçlü bir varlık olmadığını belirten Manukyan, altın/gümüş rasyosu ve gümüşün fiyat hareketleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Manukyan, enflasyonu tetikleyecek Fed politikaları veya ABD ile anlaşmayan ülkelerin tahvillerden çıkması durumunda ABD tahvillerinin çekiciliğinin azalabileceğini söyledi.

Related Posts

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in faaliyet karı, ilk çeyrekte Çin’deki zayıf lüks otomobil satışları nedeniyle azalırken, şirket ABD tarafından açıklanan tarifelerin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir