Almanya’dan ABD’ye uyarı: İç siyasetimizden uzak dur

Almanya’nın Yeni Başbakanı Amerika ile İlişkileri Değerlendirdi

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz, Alman kamu yayıncısı ZDF’ye yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Almanya için Alternatif (AfD) Partisi hakkındaki paylaşımını değerlendirdi. Merz, paylaşımı “saçma görüşler” olarak nitelendirdi ve Amerika’dan aşırı uç partiler ile siyasi merkez partiler arasında ayrım yapabilme beklentisine vurgu yaptı.

ABD’deki seçim kampanyalarına karışmadığını belirten Merz, “Amerikan hükümetini, Almanya iç siyasetini, iç siyaset olarak değerlendirme ve bu tür parti siyaseti bakış açısının dışında kalma konusunda cesaretlendirmeyi ve teşvik etmeyi dilerim” şeklinde konuştu. Ayrıca, henüz Donald Trump ile tanışmadığını söyleyen Merz, Trump ile yakında telefonda görüşeceğini ifade etti.

“BİRLİKTE ABD’DEN BÜYÜĞÜZ”

NATO Zirvesi’nde Trump ile tanışacaklarını belirten Merz, görüşmelerinde açık sözlü olacaklarını ve Almanya’nın ve Avrupa’nın tutumunu net bir şekilde ortaya koyacaklarını belirtti. Merz, “Avrupalılar olarak ortak bir duruş sergileyebiliriz. Hatta ABD’den daha büyük bir potansiyele sahibiz. Avrupa toplamında Amerika ve Kanada’nın tüketici sayısını geçiyoruz” dedi.

Related Posts

CHP’den Meclis’te sert tepki: Kürsüde ‘işgalli’ protesto

CHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere belediye başkanlarının tutuklanmasını TBMM Genel Kurulu’nda protesto etti. Önceki gün genel kurul kürsüsünü işgal eden CHP, dün de protestolarını sürdürdü.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.