AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

AJet, 13 Yıl Sonra İSG’den Şam’a Uçuşları Başlattı

AJet tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Doğu’nun önemli merkezlerinden biri olan Şam’a haftanın her günü İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) karşılıklı seferler düzenlenmeye başlandı. Böylece, 13 yıl aradan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Şam’a uçuş yapan ilk hava yolu Ajet oldu.

Sefer öncesinde gerçekleşen törene Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Halil Avşar, Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Kemal Yüksek, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek ve çeşitli davetliler katıldı.

AJet’in uçağı, iki saatlik ilk uçuşun ardından yolcularıyla birlikte Şam Uluslararası Havalimanı’na törenle iniş yaptı. Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu, Suriye Sivil Havacılık Genel Müdürü Ashhad al-Salibi ve diğer sivil havacılık otoriteleri de törene katıldı.

“Ankara’dan Şam’a Direkt Uçuşları Başlıyor”

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Şam’daki karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları’nın ardından, 13 yıl sonra Türkiye’den Şam’a uçuş düzenleyen hava yolu olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ankara’dan da uçuşların başlayacağını dile getiren Sarp, “Bugün İstanbul’dan Şam’a ilk seferimizi gerçekleştirdik. 4 Temmuz Cuma günü ise Ankara’dan Şam’a ilk direkt uçuşumuzu yapacağız. Böylece, yıllar sonra Ankara’dan Şam’a direkt uçuş yapan ilk hava yolu biz olacağız. Artık AJet olarak haftanın her günü İstanbul’dan, 3 günü ise Ankara’dan Şam Uluslararası Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenleyeceğiz.” dedi.

Sarp, Suriye’deki yeni gelişmelerin, barış ve istikrara yönelik önemli adımların atıldığı bir dönemde, Şam’a düzenlenen uçuşların bölgedeki ilişkilerin canlanmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, hava yolu bağlantısının kardeşlik ve dostluğu pekiştirmeye yardımcı olacağını söyledi.

AJet’in 34 farklı ülkede toplam 59 noktaya sefer düzenlediğinin altını çizen Sarp, Şam uçuşunun da Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika pazarındaki büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

IKEA’dan sıra dışı hamle: Çalışanlara muz kartı dağıttı! İşte nedeni

IKEA’nın ana şirketi Ingka Group’un CEO’su Jesper Brodin, çalışanlarını hata yapmaya teşvik eden sembolik bir adım attı: “Muz kartı.” Amaç? Korkmadan risk alan, cesur bir iş kültürü yaratmak.

TMSF, Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal için satış ihalesi başlattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’nin en köklü ve güçlü mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ için satış ihalesine çıktığını duyurdu. İhale ilanı, 1 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

Ünlü ayakkabı markası bin 200 çalışanını işten çıkardı

İngiltere’nin köklü firması ve ayakkabı devi Clarks, satışlarında yaklaşık 100 milyon sterlinlik düşüş yaşadı. Bu büyük kayıpla beraber artan ekonomik baskılar istihdamda daralmaya götürdü. Firma bin 252 çalışanı ile yollarını ayırdı. ZARAR BÜYÜK …

Baykar İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’in varlıklarını devralarak satın alma sürecini tamamladı. İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı, anlaşmanın istihdamın korunması ve İHA alanında Baykar ile Leonardo arasında ortak girişimi kapsayan stratejik bir işbirliği olduğunu duyurdu.

Anket sonuçları yayımlandı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Haziran ayı enflasyon beklentileri açıklandı. Emeklilere ve memurlara yapılacak maaş artışında belirleyici olacak 6 aylık enflasyon farkı, tahminlere göre yüzde 16,62’ye ulaşabilir.

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”