ABD ile İran arasında gerilimi artıracak açıklama. ‘ABD üslerini vururuz’

İran, ABD ile Nükleer Anlaşma Müzakereleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İran’ın yüksek rütbeli yetkililerinden Nasırzade, Tahran’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD ile devam eden nükleer müzakereler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Nasırzade, ABD’nin nükleer anlaşma sağlanamaması durumunda İran’a hava saldırısı düzenleme ihtimalini değerlendirdiğini belirterek, böyle bir durumda bölgedeki ABD üslerini hedef alacaklarını vurguladı.

Aynı zamanda, bazı ABD’li yetkililerin Tahran yönetimini askeri müdahale ile tehdit ettiğine dikkat çeken Nasırzade, Tahran’a yapılabilecek saldırılara karşılık vermeye hazır olduklarını ifade etti. İran Savunma Bakanı, Orta Doğu’daki ABD üslerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu hatırlatarak karşılık vermeyeceklerini açıkladı.

İran, Uranyum Zenginleştirme Programını Nükleer Silahlar İçin Kullanmayacaklarını İddia Ediyor

İran’ın Uranyum Zenginleştirme Faaliyetlerine Devam Etme Kararı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD ile 15 Haziran’da yeniden başlayacak nükleer müzakere süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Erakçi, Uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin tam uluslararası denetim altında sürdürülmesini önerdiklerini belirterek, İran’a yönelik uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda bir anlaşmaya varılabileceğini kaydetti.

Erakçi, ABD’nin sürekli olarak İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sonlandırma ısrarı nedeniyle bir süre durdurulan müzakerelerin 15 Haziran’da tekrar başlayacağını duyurdu. Erakçi, “İran’ın nükleer programının barışçıl doğasını koruyacak bir anlaşma yapılabilir ve hızla gerçekleştirilebilir. Bu kazan-kazan durumu, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın denetiminde olan zenginleştirme faaliyetlerinin sürdürülmesine ve yaptırımların etkili bir şekilde kaldırılmasına bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi

ABD ve İran Arasındaki Nükleer Müzakerelerin Gelişimi

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakereler devam ederken taraflar şimdiye kadar Maskat ve Roma’da 5 tur görüşme gerçekleştirdi.

Müzakerelerde, Tahran’ın uranyum zenginleştirme konusundaki duruşu, taraflar arasındaki temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor. İran, nükleer programını atom bombası üretmeyecek şekilde kısıtlandırılması karşılığında yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor.

ABD’nin, İran’a uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen sonlandırmasını içeren bir anlaşma önerdiği bilinirken, İran, “kırmızı çizgilerini” aşacak bir teklifi kabul etmeyeceğini ve kendi teklifine dayalı bir yanıt hazırladığını açıkladı.

ABD’nin, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini tamamen durdurması ısrarı nedeniyle bir süreliğine durdurulan müzakerelerin 15 Haziran’da Umman’da tekrar başlayacağı belirtildi.

Related Posts

Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bayburt mitinginde CHP’li belediyelere yönelik operasyonları değerlendirdi.

Bayburt’ta ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingi: Son hazırlıklar tamamlandı

CHP’nin Bayburt’ta düzenleyeceği ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin son hazırlıkları tamamlandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong tarafını seçti: ‘Küresel emperyalizmin paralı askerlerini uyarıyoruz, İran’ın yanındayız’

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve İran’ın misillemeleri bölgede büyük yıkıma yol açarken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, İran’ın yanında olduklarını duyurdu.

Netanyahu’dan İran halkına ayaklanma çağrısı: Özgürlük için yolu açıyoruz

Terör devleti İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yaptıkları hava harekatı sonrası gelen misilleme saldırılarının ardından İran halkına, ‘ayaklanın’ çağrısı yaptı. “Hedefiniz olan özgürlük için yolu açıyoruz.” diyen Netanyahu, “Sancağınız ve tarihi mirasınız altında toplanıp özgürlüğünüz için mücadele etme zamanı gelmiştir.” dedi.

Kurtulmuş: En ideali, anayasanın Meclis’te 400’ü aşkın oyla kabul edilmesidir

“Sivil, demokrat, katılımcı, toplumun bütün kesimlerini kapsayan yeni bir anayasaya ihtiyaç var”

İmamoğlu paylaşımlarına bir soruşturma daha: Bu kez avukata açıldı!

Giresun Espiye Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart sürecindeki sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek avukat Sevda Karataş Şahin hakkında soruşturma başlattı.