Uluslararası Yat Yarışları Başladı

Cumhurbaşkanlığı 6’ncı Uluslararası Yat Yarışları’nda Heyecan Başladı!

CUMHURBAŞKANLIĞI 6’ncı Uluslararası Yat Yarışları’nın Kıbrıs Arkın Karpaz Gate Marina etabının startı Marmaris’ten verildi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın tarihi önemini anmak, barış ve özgürlük ile geleceğe güvenle bakmak için 20 Temmuz’da Muğla’nın Marmaris ilçesinden Kıbrıs’a açılan yelkenler, 25 Temmuz’da yarışı tamamlayacak.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı 6’ncı Uluslararası Yat Yarışları, Kıbrıs Arkın Karpaz Gate Marina Kupası etabı 20-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünyanın dört bir yanından yarışçıların yer aldığı Cumhurbaşkanlığı 6’ncı Uluslararası Yat Yarışları’nın ikinci etabında 150 sporcu 340 deniz mili süren bir rotada kıyasıya mücadele edecek. 20 Temmuz’da Marmaris’te verilen startla başlayan yarış, 25 Temmuz’da Kıbrıs’ta coşkulu bir finalle tamamlanacak. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü anısına düzenlenen yarışlar, kardeş vatan KKTC’nin bağımsızlığına ve özgürlüğüne duyulan saygının yanı sıra ‘Mavi Vatan’a bağlılığın güçlü bir simgesi olarak da öne çıkacak.

‘KIBRIS’IN BÜTÜN GÜZELLİKLERİN DÜNYAYA TANITACAĞIMIZ HARİKA BİR YARIŞ OLACAK’

Marmaris Kalesi’nde düzenlenen açılış resepsiyonunda konuşan İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, “Cennet vatanımızın ve Kıbrıs’ın bütün güzelliklerin dünyaya tanıtacağımız harika bir yarış olacak” dedi.

Açılış resepsiyonunda konuşan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ise yelkencilere Kıbrıs etabında başarılar diledi.

‘HAYATI YAVAŞ, YELKENİ HIZLI SÜRÜN’

Kıbrıs etabının ev sahibi Arkın Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Arkın, “Arkın Group olarak marina ve yarış ekibiyle değil üniversiteleriyle de katkı verme imkanı bulduk. Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi atölyelerinden çıkacak kupaları dereceye girenlerle buluşacak.” dedi.

Kıbrıs etabının ev sahibi olan Arkın Group Yönetim Kurulu Başkanı Erbil Arkın, sporculara “Hayatı yavaş, yelkeni hızlı sürün. Rüzgarınız kolayına olsun'” diye seslendi.

Yarışların startı Marmaris Marina’da protokolün katıldığı törenle tekneden verildi. 150 sporcu, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın verdiği startla, Kıbrıs’a doğru mücadeleye başladı. 4 gün sürmesi beklenen yarışın ardından kazananlara kupaları, 25 Temmuz’da Kıbrıs’ta Arkın Karpaz Gate Marina’da düzenlenecek törenle verilecek.

Related Posts

Erbaa’da feci kaza: Otomobil, yoldan çıkıp tarlaya düştü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, bir otomobil yoldan çıkıp tarlaya uçtu. Kazada biri bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Bu da oldu: Saati 900 liraya büyükanne kiralıyorlar

Hizmet sektörü her geçen gün kollarını genişleterek kimilerine gelir kapısı, kimilerine hizmet olarak dönüyor. Ancak bu seferki örnek biraz alışılmışın dışında…

Husumet Nereden Nereye: Atını Vurdu

Doğubayazıt’ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle bir kişi, husumetlisinin atını tabancayla öldürdü.

Hatay’da Göçmen Kaçakçısı Yakalandı

Antakya’da 2 yıl 7 ay hapis cezası bulunan A.M. yakalandı ve tutuklandı.

Çiğli’de Kadın Cinayeti: Demet Akarsu’ya Veda

Eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Demet Akarsu, son yolculuğuna uğurlandı.

Bakan Işıkhan’dan Terörsüz Türkiye Vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonuna vurgu yaparak, “Dağların arasında silah sesleri değil, atölyelerin, makinelerin, üretim tezgahlarının sesi yankılanacak” dedi.