Çin’den vatandaşlarına “İran’a seyahat etmeyin uyarısı”

Çin, İran Seyahatinden Kaçınma Tavsiyesini Yeniledi

Çin, vatandaşlarına İran’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesini yineledi. Çin’i yöneten Komünist Partinin (ÇKP) yayın organı Global Times’ın haberine göre, Çin’in Tahran Büyükelçiliği, vatandaşlarına tekrardan İran’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulunduğu bir bildiri yayımladı.

İran ile İsrail arasında ateşkese varılmasına rağmen İran’daki güvenlik durumunun hala “karmaşık” olduğu belirtilen bildiride, İran’da bulunan Çin vatandaşlarına, güvenlik uyarılarına uymaları, acil durumlara hazırlıklı olmaları ve hassas bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.

İsrail İran’a Yönelik Saldırılar

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenlemişti. ABD, İsrail’e açık destek vererek, 22 Haziran’da İran’ın Natanz, Fordo ve İsfahan’daki 3 nükleer tesisine saldırı düzenlemişti. İran ise ABD’nin saldırısına misilleme olarak 23 Haziran’da, ABD’nin Katar’daki El-Udeyd Hava Üssü’ne saldırmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Haziran’da İran ile İsrail arasında ateşkes sağlandığını duyurmuştu. (AA)

Related Posts

Rusya’dan Azerbaycan’daki vatandaşlarına uyarı: Temkinli olun

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’da bulunan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Rus vatandaşlarına yönelik uyarılar yer aldı. Azerbaycan’a seyahat edecek Rus vatandaşlarının “ülkedeki durumu” dikkate almaları …

İzmir kıyameti yaşıyor! Yangınlara müdahale sürüyor; tahliyeler var, otoyol trafiğe kapatıldı…

İzmir’de Aliağa, Foça, Seferihisar, Buca ve Menderes’in ardından Çeşme’de de orman yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken birçok mahalle tahliye edildi. Bu arada İzmir-Çeşme Otoyolu da trafiğe kapatıldı.

Türkiye’de Erdoğan’la görüşmesinde koltuk krizi çıkardı, şimdi kendi koltuğu sallanıyor

Ankara’da 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede kanepeye oturtulduğu için ‘cinsiyetçi’ yaklaşım iddiasıyla kriz çıkartan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yine koltuk krizi yaşıyor. AP, von der Leyen’e ‘güvensizlik önergesini’ oylayacak. Önerge geçerse, von der Leyen ekibi gidecek.

Ankara’da 567 firmaya haksız fiyat soruşturması

Ankara’da valilik tarafından başlatılan denetimlerde 567 firma hakkında haksız fiyat artışı şüphesiyle işlem başlatıldı.

Meksika’da kan donduran görüntüler! 400’e yakın ceset çıkarıldı

Meksika’da isimsiz ihbar üzerine bir krematoryuma baskın yapan güvenlik güçleri, 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirdi.

Sinop’ta 6,5 kilogramlık beyaz kötek balığı avlandı

Sinop’un Türkeli ilçesinde 6,5 kilogram ağırlığında beyaz kötek balığı yakalandı.