Kene taşıyan hayvanlara dikkat

Sivas, Amasya, Tokat, Erzincan, Giresun ve Yozgat bölgelerinde artan KKKA vakaları yetkilileri endişelendirdi. Uzmanlar, kenelerin hem yabani hem de evcil hayvanlar aracılığıyla insanların yaşam alanlarına yayıldığı konusunda uyarıda bulundu. Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, kenelerin çiftlik hayvanlarının yanı sıra kedi ve köpek gibi evcil hayvanlardan da insanlara bulaştığını belirtti. “Çiftlik hayvanları düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilirken, barınaklardaki hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Ancak sokaklarda dolaşan başıboş köpekler kontrolsüz bir şekilde insanlara tehlike oluşturabilir” dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KENELERİ YAYABİLİR

Başıboş hayvanların vücutlarındaki kenelerin ve diğer parazitlerin yerleşim yerlerine kadar ulaştığını belirten Sabuncuoğlu, “Başıboş köpekler, adeta bir mobil kene dağıtıcısı gibi davranarak keneleri insanların gittiği her yere taşıyabilir. Bu hayvanlar, birçok hastalığın taşıyıcısı olan keneler, bitler, pireler ve uyuz gibi parazitlerin yaşam alanıdır. Düzenli olarak dış parazit tedavisi yapılmayan hayvanlara, kulübelerine ve yattıkları yerlere yaklaşmaktan kaçının ve çocuklarınızı uzak tutun” tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Vitamin alırken sağlığınızdan olmayın… ‘D vitamininin yanlış kullanımı ciddi sorunlara yol açabilir’

İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, koronavirüs dönemi sonrasında özellikle de bağışıklığını güçlendirmek için doktor tavsiyesi olmadan D vitamini kullanımında meydana gelen artış hala devam ettiğini söyledi. Dr. Ayaydın Kaplan, “Her vitaminin fazlası zarar. D vitamini eksikliği ciddi bir sağlık sorunu olsa da bilinçsiz ve aşırı kullanımı böbrek ve kalp sağlığı başta olmak üzere pek çok riski beraberinde getirebiliyor” dedi.

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Bebeklerde inmemiş testis tedavisinde geç kalınması kısırlık ve kanser riskini artırıyor

Medipol Sağlık Grubu’ndan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yeni doğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testis tedavisinde gecikmenin doğurganlığı olumsuz etkileyebileceğini ve testis kanseri riskini artırabileceğini belirtti.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.