BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Çıkarmayı Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü kaslarımızdan bir tanesi komite eşleştirme faaliyetlerimiz. ITO’daki 81 meslek komitesiyle birebir eşleştirmeler yapıyoruz. Bu şekilde hem yatırımcı sunumları gibi oluyor hem kendi ürünlerinin sektörün duayenleri tarafından geri bildirim alınmasını sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yılda iki kez Sahne XL etkinliği düzenlediklerini belirten Kul, şunları kaydetti:

“İlk etkinliğimizi haziranın sonunda planlıyoruz. Uluslararası bağlantılarımızı buraya davet edeceğiz, buraya yatırımcı çekeceğiz. Sahne XL aslında girişimcilerimizin bir nevi mezuniyeti. Yatırım almaya hazır olanlar sahneye çıkıyorlar. Yurt dışından da buraya yatırımcı getireceğiz. Yıl sonuna kadar da yatırımcı zirvesi yapmayı planlıyoruz.”

“Senegal Dakar’daki bir startup merkeziyle işbirliği içerisinde olacağız”

Nitelikli girişimci sayısını artırmak istediklerini kaydeden Kul, şu ifadeleri kullandı:

“BTM çatısı altında 514 girişimcimiz var. Kadın girişimci oranımız yüzde 24,71’e ulaşarak Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Girişimlerimiz bu zamana kadar 257 milyon dolar değerleme üzerinden 28 milyon dolardan fazla satış yaptı. Halen destek alan girişimlerimiz arasında en genç girişimcimiz 15 yaşında iken en tecrübelisi 66 yaşında.”

“Kadın girişimcilerin potansiyellerini muhakkak ekosisteme kazandırmalıyız”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kul, kadın girişimcilere yönelik soruyu şöyle cevapladı:

“Türkiye’de kadın girişimci oranları yüzde 14-15 civarında. Bizde her zaman bu oranın üzerinde oluyor. Doğum oranı düşüyor, genç nüfus diyoruz sürekli ama genç nüfus azalıyor. Bu nedenle bizim kadın girişimcilerin potansiyellerini muhakkak ekosisteme kazandırmalıyız.”

Kul, Anadolu’ya yönelik hedeflere ilişkin ise “Anadolu için şu anda yatırımcı programımız var. İlk etapta Anadolu’daki sermayeye odaklandık. Yavaş yavaş, adım adım gitmek istiyoruz. Anadolu’daki girişimcilerimize de kapımız sürekli açık.” yanıtını verdi.

BTM’deki girişimlerde yapay zeka ve sağlık teknolojilerinin öne çıktığını aktaran Kul, “İlk çeyrekte girişimci sayısını yüzde 30-40 artırdık, bu sayıyı muhafaza etmeyi planlıyoruz. En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz, 2025’te neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Aylin Rana Aydin Kuş – Ekonomi

Related Posts

Steam’de 10 Temmuz’a kadar sürecek ‘Yaz İndirimleri 2025’ başladı

Steam’de 10 Temmuz’a kadar sürecek yeni bir indirim haftası başladı. Yeni Yaz İndirimleri 2025’te yüzlerce oyunda indirim var.

Meta ve Oakley’den yeni akıllı gözlük

Meta, Ray-Ban ortaklığından sonra şimdi de gözlük markası Oakley ile birlikte yeni nesil akıllı gözlüklerini tanıttı.

Herkesin indirdiği bu uygulama beyninizi günden güne yavaşlatıyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yapay zeka kullanımının öğrenme, düşünme ve hatırlama becerileri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ortaya koydu.

Okçuluk Dünya Kupası’nın 3’üncü ayağı başladı

100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nın 3. ayağı Antalya’da başladı. Türkiye’yi klasik yayda 8, makaralı yayda 7 sporcu temsil ediyor.

Mayıs ayında otomotiv pazarı tavan yaptı: İşte en çok satan 10 marka

Otomotiv sektörü mayıs ayında tüm zamanların en yüksek satış seviyesine ulaşırken, 2025’in ilk beş ayında Türkiye’de en çok tercih edilen markalar da belli oldu.

Yeni Mac güncellemesinin adına yönelik yeni söylentiler

Apple, 9 Haziran’da yazılım tarafında yeniliklerini tanıtacak. Burada farklılıklar yapacak olmasıyla karşımıza çıkması beklenen şirketin Mac cihazlar için de planları var.