Kartalkaya’nın bilirkişi heyeti Meclis’te sunum yaptı: ‘Yeterli belgeye ulaşılamıyor’

Kartalkaya Oteli Yangını Bilirkişi Raporu Meclis Komisyonunda Sunuldu

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasını araştırmak için oluşturulan Meclis komisyonuna bilirkişi heyeti tarafından sunum yapıldı. Heyet, olayla ilgili belge ve bulguları bulmakta yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. CHP’li Ednan Arslan, bilirkişi raporundaki bilgi eksikliğine vurgu yaparak “Raporda sürekli olarak ‘Yeterli bilgi, belgeye ulaşılamadı’ ifadesi kullanılmış.” dedi.

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangını faciasını araştırmak üzere kurulan Meclis komisyonu, soruşturmanın bilirkişi heyetini dinledi. Heyet, 189 sayfalık raporunu ve özetini komisyon üyeleriyle paylaşarak yangının detaylarını aktardı. Raporda, yangının 03.17’de bir ızgaradan başladığı, 03.22’de dumanların görüldüğü, 03.26’da LPG hattının erimesiyle yangının büyüdüğü belirtildi. Ayrıca, otelin içinde personellerin hava sirkülasyonuna neden olduğu ve yangını büyüttüğü ifade edildi.

Personelin yangını fark ettikten sonra otoparktaki araçları kurtarmak için ana kapıyı açtığı da rapora yansıdı. Bilirkişi heyeti, sunumları ve komisyon üyelerinin sorularına cevap verirken belge veya görüntü eksikliğinden ve bulgu bulma konusundaki zorluklarından bahsetti. Heyet, vekillere “Yarım yamalak belgeye ulaşıyorsunuz” ve “Koklayarak, iz sürerek buluyoruz” şeklinde yanıtlar verdi.

CHP’li Ednan Arslan, rapordaki bilgi eksikliğine dikkat çekerek “Raporda hep ‘Yeterli bilgi, belgeye ulaşılamadı’ deniyor.” şeklinde yorum yaptı. Heyet, ayrıca daha önce de gündeme gelen yangın merdivenlerinin kaçışa uygun olmadığını, merdiven kapılarının yandığını ve “duman dedektörlerinin çalışıp çalışmadığına dair ellerinde veri olmadığını” belirtti.

Related Posts

Canlı Anlatım: Trabzonspor-Antalyaspor maçı

Trabzonspor, Süper Lig’in 3. haftasında Antalyaspor’u ağırlıyor.

Antalya’da silah kaçakçılarına operasyon

Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen kaçak silah operasyonunda dört kişi gözaltına alındı.

Antakya’da iki otomobil çarpıştı, sürücüler yaralandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

Uçak kalktı! Edson Alvarez, Fenerbahçe için İstanbul’a geliyor

Fenerbahçe’nin kadrosuna katmaya hazırlandığı Edson Alvarez’i taşıyan uçak Londra’dan havalandı. Meksikalı futbolcu saat 14.00’te İstanbul’da olacak.

Antalya Arkeoloji Müzesi’nin deprem raporu ortaya çıktı: Yıkılmasa çökecekmiş

Herakles lahdi, ABD’den getirilen Yorgun Herakles heykeli, Yüzyılın Hazinesi Elmalı Sikkeleri ile Noel Baba’ya ait eserlerin bulunduğu Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkılmasa olası bir depremde çökmek üzere olduğu ortaya çıktı.

Şişli’de evi terk eden eşinin ikiz kardeşi tarafından öldürüldü: ‘Ablama kötü davranıyordu’

Olay, dün saat 20.00 sıralarında İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Sevgi Çakır, eşi Ejder Çakır ile kavga edip evi terk ederek ikiz kardeşinin evine gitti. Akşam saatlerinde kayınpederi Bahattin S.’yi (62) arayan Çakır, eşini eve geri …