Yalova’da 51 Çiftçiye Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Yalova’da 51 Çiftçiye Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Yalova’da tarım sektörüne destek olmak amacıyla 51 çiftçiye toplam 4 bin 200 dekar alanda üretilmesi için 1890 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen tohum dağıtım törenine çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, törende yaptığı konuşmada, 2020 yılında yağlık ayçiçeğinde ithal tohum kullanımıyla ilgili bilgi vererek, bu yıl yerli ve milli tohum kullanımını teşvik ettiklerini belirtti. Yaman, dağıtılan tohum desteğinin yanı sıra Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarına sahip çiftçilere bakanlık tarafından destekleme yapılacağını açıkladı. Toplamda yaklaşık 2 milyon liralık destekleme yapılacağını vurgulayan Yaman, ayrıca zirai don olaylarına karşı TARSİM sigortası yaptırılmasının önemine dikkat çekti.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de konuşmasında Yalova’da ayçiçeği ekiminin arttığını ve çiftçilere verilen desteklerin devam ettiğini belirtti. Proje kapsamında destek alan çiftçilere ayçiçeği tohumları teslim edildikten sonra tören sona erdi.

Related Posts

Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in faaliyet karı, ilk çeyrekte Çin’deki zayıf lüks otomobil satışları nedeniyle azalırken, şirket ABD tarafından açıklanan tarifelerin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Gelir vergisine gizli zam yapıldı! Daha fazla vergi ödediğinizin farkında mısınız?

Milyonlarca vatandaş ekonomik krizin faturasını ağır şekilde öderken bir gelişme de gelir vergisinde yaşandı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl gelir vergisi uygulamasının yıllar içinde çalışanların aleyhine nasıl değiştiğini açıkladı. Vatandaşlar gizli vergi zammı ile karşı karşıya kaldı

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

Türkiye ile İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında anlaşmalar imzalandı.

Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf yapanların oranı yüzde 54 olurken tasarruf aracı tercihlerinde yüzde 31 oranla yastık altı altın ve nakit ilk sırada yer aldı.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir