Komşusunu öldürüp ‘kimseye zararı yoktu” diyerek röportaj vermişti! Hakim karşısına çıktı

Esenyurt’ta 67 yaşındaki Kadın, Üst Komşusu Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

2019 yılında Esenyurt’ta yaşanan trajik olayda, 67 yaşındaki Nazlı Dere, iddiaya göre genç komşusu Enes Çetin (25) tarafından 12 bıçak darbesi ile vahşice öldürüldü. Nazlı Dere’nin katilinin kim olduğunu bulmak için eşi Hasan Dere, olaydan sonra bir televizyon programına çıkarak konuşmuştu. Programda Enes Çetin, öldürdüğü komşusu için “Kimseye zararı yoktu” ifadesini kullanmıştı.

Olayın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra güvenlik kamerası görüntülerinde, Enes Çetin’in kolunda yara izleri tespit edildi. Enes Çetin, kolundaki yara izinin iş yerinde meydana geldiğini savunsa da güvenlik kameralarında buna dair hiçbir kanıt bulunamadı. İddianamede, Enes Çetin’in ‘bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ‘nitelikli hırsızlık’ suçlarından da 7 yıl 2 aydan 15 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Enes Çetin’in ağabeyi Salih Çetin ise ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame doğrultusunda Enes ve Salih Çetin yargılanmaya başlandı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Enes Çetin, tutuksuz sanık Salih Çetin ve avukatları hazır bulundu. Sanık Enes Çetin savunmasında, olay günü işe geç kaldığını fark edip hızla evden çıktığını, akşam saatlerinde ise cinayeti haber alıp şaşırdığını ifade etti. Mahkeme başkanının vücudundaki yaraları göstermesi üzerine, Enes Çetin, komşuların konuştuğunu duyduğunu ve sadece duyduklarını aktardığını belirtti. Salih Çetin ise sadece tişört değiştirmek için eve uğradığını ve hiçbir şeyden haberi olmadığını söyledi.

Mahkeme, Enes Çetin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianame Detayları

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Ekim 2019’da Esenyurt’ta yaşanan trajik olay detaylarıyla anlatıldı. İddianamede, maktul Nazlı Dere’nin cansız bedeninin bulunduğu evin kapısında zorlama izine rastlanmadığı ve yanında ziynet kutusu ve çanta gibi eşyaların olduğu belirtildi. Evde kan lekeleri olduğu ve dağınık eşyaların bulunduğu vurgulanan iddianamede, ifade veren Hasan Dere’nin olay günü yaşananları anlattığı detaylara yer verildi.

Maktulün oğlu Ahmet Dere, annesinin apartmanda birinin tarafından öldürüldüğünü düşündüğünü belirtirken, diğer oğlu Murat Dere ise şüphelendiği kişinin Enes Çetin olduğunu iddia etti. İddianamede, Enes Çetin’in sol bileğindeki yara izinin dikkat çektiği ve iş arkadaşlarının ifadelerine de yer verildi. Enes’in işe geç kaldığı, röportajda anlatılan detaylar ve Salih Çetin’in savunması da iddianamede detaylı bir şekilde yer aldı.

Enes Çetin’in iddiaları üzerine hazırlanan iddianamede, Nazlı Dere’nin evinde yalnızken apartman dışından birisinin içeriye girdiği ve ziynet eşyalarını çalarak cinayeti işlediği belirtildi. Enes Çetin’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edilirken, Salih Çetin’e de ceza talep edildi.

(Mİ-RU-CC-Y)

Related Posts

Londra Belediye Başkanı’ndan Trump’a: Başkanlığı döneminde rekor sayıda Amerikalı İngiliz vatandaşı olmak istedi

Londra Belediye Başkanı’ndan Trump’a: Başkanlığı döneminde rekor sayıda Amerikalı İngiliz vatandaşı olmak istedi

Mardin Belediyesinden Yangın Mücadelesine Destek

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’taki orman yangınına 6 araç ve 12 personel gönderdi.

Özel hastanede doktorsuz doğum skandalı

Ankara’da özel hastaneye başvuran bir kişinin doktor bulunmaması nedeniyle odada kendisinin doğum yaptığı iddia edildi.

Trump, Kamboçya ile Tayland arasındaki ateşkes anlaşmasını “kendi çabasına” bağladı

ABD Başkanı Donald Trump, ateşkes anlaşması sağladıklarını bugün açıklayan Kamboçya ile Tayland’ın “kendi müdahalesinin ardından” anlaşmaya vardıklarını savundu.

Tom Barrack Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ile görüştü

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile görüştü.

Tayland ve Kamboçya ateşkesini Enver İbrahim açıkladı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Tayland ve Kamboçya arasında sınırda yaşanan gerilimi sonlandırmak amacıyla tarafların gece yarısı itibarıyla “acil ve koşulsuz” ateşkese başlama konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Başkent Kuala Lumpur’da …