Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Erdoğan’ın elini öpen Yavuz Bingöl sosyal medyada gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy, Beykoz, Kağıthane ve Sultangazi millet bahçelerinin açılışına katıldı. Törende sanatçı Yavuz Bingöl’ün Erdoğan’ın elini öpmesi dikkat çekti.

Katil İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda 48 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde anaokulu ve sivillerin evlerini hedef alan katliamlarında çoğu kadın ve çocuk, 48 Filistinli yaşamını yitirdi.

Belediye başkan yardımcısı düğünde havaya ateş açtı

Aydın’da düğünde havaya ateş açan belediye başkan yardımcısı gözaltına alındı.

Bayramda soframıza gelecekti! Bin kilodan fazla çıktı!

Şanlıurfa Viranşehir’de jandarma ekipleri tarafından durdurulan kamyonette, kaynağı belirsiz 1700 kilogram bozulmuş et ele geçirildi. Etler imha edilirken, sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

İstanbul Boğazı gemi trafiği, Osman Gazı Gemisi geçişi nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı.

İsrail Gazze’de İHH’nın yardım projesinde çalışan beş kişiyi katletti

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in saldırıları sonucu Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Gazze’de yürüttükleri projede çalışan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.