Ekonomi Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Mardin’de öğrencilere ‘Matematik ve Yaşam’ söyleşisi

Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil İnan ile Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rojat Aksoy Işık, Şehit İlhan Varank Ortaokulu’nun daveti üzerine öğrencilerle “Matematik ve Yaşam” konulu söyleşide bir araya geldi.






Mardin’de Öğrencilere Matematik ve Yaşam Söyleşisi

Mardin’de Öğrencilere Matematik ve Yaşam Söyleşisi

Mardin’de gerçekleşen söyleşide Matematik Öğretmeni Altan Çelebioğlu ve Eylem Veske, öğrencilere matematik dersini sevdirme ve bilinç oluşturma amacı taşıdıklarını belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil İnan, hayatın her alanında sistemli düşünebilmenin matematiğin önemini vurgulayarak, matematiği herkesin kullanmak zorunda olduğunu dile getirdi. Ders kitabını takip etmenin ve sorular sormaktan çekinmemenin başarının anahtarı olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin hazırladığı sorularla katılım gösterdiği “Matematik ve Hayat” başlıklı etkinlik, matematiğe olan ilgiyi gözler önüne serdi.

Prof. Dr. Cemil İnan, “Matematiğin temeli felsefedir. Beyni ve düşünceyi geliştiren matematiktir” diyerek matematiğe duyduğu tutkuyu dile getirdi. Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rojat Aksoy Işık ise mimarlığın da matematiği içerdiğini ve toplumsal ilişkilere dayalı olduğunu belirtti.

Şehit İlhan Varank İlk ve Ortaokulu Müdürü A. Kadir Kurtay da, etkinliklerin öğrencilere önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, gelecekte de nitelikli konuşmacıları okullarında ağırlayacaklarını belirtti. Söyleşi sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.