Dervişoğlu: Esad gitmiştir, bunların da misafirlikleri bitmiştir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye’de düzensiz sığınmacı pozisyonunda olan, hatta vatandaşlık almış olanlar mutlak suretle ülkelerine geri gönderilmek üzere teşvik edilmelidirler. O vatandaşlıkları bize göre gayri kanunidir. Artık Esad gitmiştir, bunların da misafirlikleri bitmiştir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çeşitli ziyaretler kapsamında Kayseri’ye geldi. Tomarza ilçe esnafını ziyaret eden Dervişoğlu, ardından Kayseri Ticaret Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Görüşmeden sonra özel bir otelin konferans salonunda partililerle bir araya gelen Dervişoğlu, burada açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’ye yönelik birtakım operasyonlar başlatıldığını aktaran Dervişoğlu, “Özellikle 2023 seçimlerinden sonra son derece ciddi operasyonların muhatapları olduk. Milletvekillerimizi partimizden istifa ettirterek başka siyasi partilere şu ya da bu şekilde yönlendirdiler.

Bunu yaşayanlardan birisi de Kayseri. Siyasi terbiyemizi, doğru siyaset anlayışımızı tarif ederek bütün bu olumsuzluklara karşı direnç göstereceğiz. Bu partinin mensuplarının, bu partiye gönül verenlerin, emek ve çabalamasıyla, onların senin adına kullandığı helal oylarla TBMM’ye gitmişsen, vatandaşın verdiği oyu siyasi namus sayacaksın. Ben siyaset namusuna bu pencereden bakmıyorum diye düşünürsen, o zaman milletin göstereceği tepkiye de rıza göstereceksin. Millet sana, ‘Siyasi haramizade’ dediği zaman da utanmayacaksın, sıkılmayacaksın” diye konuştu.

“İmralı heyeti bir tek bizim kapımıza gelemedi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM),  Abdullah Öcalan ile ilgili konuşulan konulara değinen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim, ‘Canibaşı’ dediğimiz adamı, ‘İmralı bilgesi’ diye tarif etmeye çalışıyorlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ondan gelecek mesaja kurban etmeye çalışıyorlar. Birileri çıkıp, ‘TBMM kürsüsünde bilmem ne partisinin kürsüsüne gelsin konuşsun’ diyor. Diğerleri, ‘İmralı’ya gidilsin. Barış elçiliği mekanizması oluşturulsun.

Oradan birileri çıksın, Kandil’le mesajlaşsın. Oradan birileri gitsin örgütün Avrupa kanadıyla görüşmelerini sürdürsün’ diyorlar. Öbürü, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin hilafına Suriye’de kurgulanmak istenen senaryonun, oynanmak istenen oyunun parçası olunsun istiyorlar. Herkes de buna karşı, ‘Acaba yarın ne olur?’ endişesiyle sükut etti.

“Bizi Türkiye’nin gerçek gündeminden uzak tutmaya çalışan birçok adımlar da atılıyor”

TBMM’de, Türkiye’nin geleceğine kurulmak istenen tuzakların içinde Anayasa tuzağının da olduğunu söyleyen Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Bu Anayasa tuzağına da erken seçim tuzağına da birçok siyasi partinin düştüğüne şahitlik ettiniz. O zaman da bizim kapımıza geldiler. O zaman da kapımıza gelenlere, ‘Biz demokratik parlamenter sistem taraftarıyız, tek adamlığı güçlendirecek hiçbir Anayasa değişikliğinin içinde olmayacağız, noteri de sayılmayacağız’ dedik. Bizi Türkiye’nin gerçek gündeminden uzak tutmaya çalışan birçok adımlar da atılıyor. Burnumuzun dibinde bir ülkede rejim değişikliği yaşanmış. Daha önce Irak’ta olanların benzeri bugün Suriye’de gerçekleştirilmiş ve geleceğinin ne olacağı belli olmayan bir devletin inşası sürecine gidilmiştir. Türkiye’de bir sığınmacı problemi var” 

“Artık Esad gitmiştir, bunların da misafirlikleri bitmiştir”

Sözlerini sürdüren Dervişoğlu,

Konuşmaların ardından Dervişoğlu’na fötr şapka, Kayserispor atkısı ve plaket takdim edildi. (DHA)

 
 

Related Posts

İsrail’in “kalıcı işgal” planına Avrupa ülkelerinden tepki: Gazze Filistin halkına aittir

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, İzlanda ve Lüksemburg’un dışişleri bakanları İsrail’in güvenlik kabinesi tarafından bu hafta onaylanan Gazze’nin kalıcı işgalini ve Filistinlilerin bölgeden tehcir edilmesini öngören planına tepki gösteren bir …

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

Son Dakika! Hindistan’dan Pakistan’a füze saldırısı

Son dakika gelişmesine göre, Hindistan, Pakistan’ın 3 bölgesine füzelerle saldırdı.

HSK seçimlerinde gerginlik: CHP seçimden çekildi!

TBMM Karma Komisyonu’nda yapılan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini CHP, anayasa ve iç tüzük ihlali gerekçesiyle terk etti. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “HSK’ya seçtirdiğiniz isimlerle yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız bu yol yol değildir” dedi.

Son dakika… Sudan Limanı’nda arka arkaya patlamalar

Görgü tanıkları, Sudan Limanı’nda peş peşe patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. İtfaiye ekipleri, limanda çıkan yangını söndürmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir