2024 NYIOOC Dünya Zeytinyağı Yarışması’nda Türk üreticilere 28 ödül

2023/24 mahsul yılında Akdeniz’de zeytinyağı verimi gözle görülür şekilde düştü. Üretim de aynı şekilde. 2022-2023’teki 421 bin tonluk rekor zeytinyağı veriminden, beş yıllık ortalamanın altına düşerek yaklaşık 180 bin tona düştü. Ortalama ise 254 bin 600 tonda kaldı.

Türk zeytinyağı üreticileri de geçen Aralık ayında Olive Oil Times’ın 2023-2024 hasadına ilişkin anketinde, düşük verimden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ancak Türk üreticiler tüm bu güçlüklerinden üstesinden gelmeyi başardı.

Türk sızma zeytinyağı üreticileri, şişeleyicileri ve ihracatçıları bir araya gelerek 2024 NYIOOC Dünya Zeytinyağı Yarışması’nda sektörün en beğenilen ödüllerinden 52 başvuru arasından 28 ödül (17 Altın ve 11 Gümüş) kazandı. Kazanan 28 sızma zeytinyağı markasının 24’ü Memecik, Ayvalık, Edremit, Trilye, Domat, Gemlik, Hanım Parmagi ve Kilis’in de aralarında bulunduğu endemik zeytin çeşitlerinden üretildi.

Gaia Oliva, bu yıl NYIOOC’da kendi adını taşıyan Memecik ve Ayvalık erken hasat monovarietalleri ile iki Altın Ödülünü kutlamak için sezonun gerekliliklerine başarıyla uyum sağladı ve galibiyet serisini dört yıla çıkardı.

Gaia Oliva’dan Tuba Yılmaz ödül töreninin ardından, “2024 NYIOOC’da iki Altın Ödül kazanmak bizim için gerçekten bir onur ve ekibimizin adanmışlığının ve sıkı çalışmasının bir kanıtıdır. Bu ödüller, Türk zeytin çeşitlerinin eşsiz lezzetini ve özelliklerini sergileyen yüksek kaliteli zeytinyağı üretme çabamızı doğruluyor” dedi.

Dünya Yarışması’na Muğla ilinden geri dönen bir diğer yarışmacı olan Eminem’s Zeytinyağı, Memecik zeytinlerinden organik Oro di Milas markasıyla bir kez daha yarışmada altın ödüle layık görüldü. Ortak sahip Mark Colin, ” Özellikle 2023’teki zorluklara rağmen bu takdiri almaktan onur duyuyoruz” dedi.

Yüksek kaliteli zeytinyağı üretmeye olan bağlılık, Garisar’ın kendi adını taşıyan Arbequina monovarietal’i ile kazandığı Altın Ödül’ün arkasındaki itici güç oldu ve geçen yılki Dünya Yarışması’ndaki başarısını tekrarladı.

Şirketin genel müdürü Davut Ayvaz, “Arbequina zeytinyağımızın 2024 NYIOOC’da Altın Ödül kazanmasından gurur duyuyoruz” dedi.” Bu başarı, yıllardır özveriyle çalıştığımız kalite standartlarımızın bir kez daha takdir edildiğini kanıtlıyor.”

Ayvaz, “Zor bir sezon oldu” diye ekledi.” Mevsim koşulları ne kadar olumsuz olursa olsun, emeklerimizin ve özverimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmek bizim için çok önemliydi. Daha birçok ödül kazanacağımıza inancımız tam” dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx